İmam Çağdaş

İmam Çağdaş (1887) Hakkında

Gaziantep denince akla ilk gelen yerlerden biri olan İmam Çağdaş’ın tarihi 1887 yılına uzanıyor. Halep’ten gelen Hacı Hüseyin Efendi (Çağdaş) kentin 34’üncü esnafı olarak Maarif’te bir dükkan açar. Daha sonra Gaziantep Kalesi’nin yerleşim alanı olarak ihtiyaca cevap vermemesi üzerine çevrede birçok han yapılır ve kentin ilk çarşısı olan Uzun Çarşı kentin merkezi olur.

Hacı Hüseyin Efendi’de 1898 yılında Uzun Çarşı’ya taşınır. Hacı Hüseyin Efendi’den sonra işi devralan ve müesseseye ismini veren İmam Usta, vefat ettiği 1964 yılına kadar çalışmaya devam eder. İmam Usta’dan sonra da oğlu Talat Çağdaş bayrağı devralır. Bugün asırlık aile şirketini, babası İmam Usta’dan bayrağı devralan Talat Çağdaş ve oğlu Burhan Çağdaş birlikte yaşatıyor.

İmam Çağdaş'ta ne yenir?

İmam Çağdaş'ta Küşleme, Ali Nazik Kebabı, Kuşbaşı Kebap, Patlıcanlı Kebap, Sebzeli Kebap, Altı Ezmeli, Kıyma Kebap, Adana Kebabı, Simit Kebabı, Yoğurtlu Kebap, Karışık, Tavuk Kebap, Fıstıklı Kebap, Soğan Kebabı, Keme Kebabı, Lahmacun, Fındık Lahmacun, Çoban Salata, Yaş Baklava, Özel Kare Baklava, Havuç Dilimi, Şöbiyet, Dolama, Cevizli Baklava, Bülbül Yuvası, Karışık Tatlılar yenilebilir.

İmam Çağdaş'a nasıl gidilir?

Şekeroğlu mah, Gümrük Cd. Uzun Çarşı 49/A, 34200 Şahinbey/Gaziantep 90 342 220 45 45 http://www.imamcagdas.com/

Advertorial